Voor de berekening van de opzegtermijn zal men starten vanaf de datum van indiensttreding. Mocht je daarvoor bijvoorbeeld al contracten van bepaalde duur hebben, zal daar ook rekening mee worden gehouden. In principe maken deze ook deel uit van je anciënniteit.
Een fictief voorbeeld:
De termijn is opgesplitst tussen de periode voor de gelijkschakeling van arbeiders en bedienden in 2014 (de dagen) en periode hierna (de weken). Vandaar dat we een optelsom moeten maken van 28 dagen + 12 weken.
Het is steeds mogelijk om een ontslag om dringende reden of eenzijdige verbreking van de arbeidsovereenkomst mits betaling van een opzegvergoeding door te voeren tijdens de opzegtermijn. Dit kan zowel door werkgever als werknemer gedaan worden.
Beide partijen kunnen ook beslissen om tijdens de opzegtermijn de arbeidsovereenkomst alsnog in onderling overleg te stoppen. Hiervoor laat je best een document ondertekenen.
Je bent nooit verplicht om documenten te ondertekenen. We raden je dan ook aan om te vragen de documenten ter nazicht mee te nemen naar huis, waarna je ze eventueel aan een gespecialiseerde advocaat Arbeidsrecht kan voorleggen ter beoordeling.
Heeft u vragen omtrent de slaagkansen van het opstarten van een dergelijke procedure? Zit je na het lezen van dit artikel toch nog met verdere vragen en heb je dus verder nood aan gespecialiseerd juridisch advies? Bestel hier snel en eenvoudig het Juridisch Advies aan een vaste tarief.
Of toch eerder nood aan een persoonlijke afspraak bij een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt? Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.
Meer artikels over het onderwerp van ontslag kan je ook via deze weg eenvoudig en helemaal online terugvinden.