Door een rood verkeerslicht gereden? Je riskeert een boete!

Winston Weetjes
29.12.2022
Rijden door een rood verkeerslicht leiden tot een boete. De hoogte van de boete kan variëren afhankelijk van het rechtsgebied waarbinnen de overtreding plaatsvond. Dit kan gaan van een boete van €173,25 voor een overtreding van de derde graad tot meer dan €1.000 voor een overtreding van de eerste graad. De boete kan worden opgelegd via een proces-verbaal met een voorstel tot onmiddellijke inning, een minnelijke schikking of een bevel tot betaling. Als u het niet eens bent met de boete, kunt u dit aanvechten bij het parket of in rechte.

Het rijden door een rood verkeerslicht kan ook leiden tot een rijverbod en extra verzekeringskosten. Als u een rijverbod krijgt opgelegd, mag u gedurende een bepaalde periode niet meer autorijden. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw dagelijkse leven, aangezien u dan niet meer zelfstandig kunt reizen. Bovendien kan het rijverbod ook invloed hebben op uw werk of studie, afhankelijk van hoe u zich normaal gesproken verplaatst.

Extra verzekeringskosten kunnen ook voorkomen als gevolg van het rijden door een rood verkeerslicht. Dit komt omdat verzekeringsmaatschappijen vaak de hoogte van de premies aanpassen op basis van het aantal verkeersovertredingen waarvoor iemand is beboet. Als u dus een boete krijgt opgelegd voor het rijden door een rood verkeerslicht, kan dit leiden tot een verhoging van uw verzekeringspremies.

Het is daarom belangrijk om altijd op te letten of het verkeerslicht op rood of oranje staat voordat u de kruising oprijdt. Door het naleven van de verkeersregels kunt u niet alleen boetes en andere problemen voorkomen, maar ook bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie voor uzelf en andere weggebruikers. Het is ook aan te raden om regelmatig uw rijvaardigheid te oefenen en te blijven bijspijkeren, zodat u altijd in staat bent om veilig en verantwoord
Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte op maat

Vaste prijzen. Geen uurtje-factuurtje

Geen verrassingen of extra kosten

Binnen de 48u in jouw mailbox

Ja, ik wil een offerte
Zo werkt het
Start onmiddellijk jouw pro-Deo dossier bij ons op

Snel, laagdrempelig, en discreet.

In enkele klikken snellen wij jou te hulp.

Je hoeft er zelfs je zetel niet meer voor uit.

Ja, ik wil een pro-Deo-dossier opstarten
Check hier of je recht hebt op pro-Deo
Ook interessant
WINSTON Offerte op maat | Winston
Juridisch advies nodig?

In slechts enkele klikken krijg je persoonlijk en begrijpelijk advies.

Vanaf 25 euro al.

Stel nu jouw vraag
Zo werkt het
WINSTON FEB 2021 4 B1 A3025 | Winston
Op zoek naar een advocaat?
Krijg vrijblijvend onze offerte.

Wij stippelen een stappenplan op maat uit, telkens met een vaste prijs per stap.

Zo heb jij de volledige controle.

Vraag nu jouw offerte
Zo werkt het
E-mail gekopieerd naar klembord