Wat zijn voorlopige maatregelen?

Advies
25.11.2021

Soms gebeurt het dat in afwachting van de echtscheiding zelf, een aantal zaken moeten worden geregeld. Wie woont waar? Welke verbijfsregeling geldt er voor de kinderen? Wie betaalt welk deel van de kosten van de kinderen? Wie krijgt het groeipakket? Deze zaken moeten voorlopig worden geregeld en zullen op de zitting voor de familierechter worden besproken en nadien vastgelegd in een vonnis.

Voorlopig?

Indien er zaken zijn die zo dringend zijn dat er niet gewacht kan worden tot de pleitzitting, dan kan de rechtbank reeds voorlopige maatregelen opleggen in afwachting van de pleitzitting. Let wel, de voorlopige maatregelen over de kinderen zijn niet zo voorlopig als men zou denken. De regeling voor de kinderen blijft doorlopen nadat de echtscheiding uitgesproken werd. Deze regeling kan bij gewijzigde omstandigheden wel aangepast worden door de rechtbank.

Een echtscheiding onderlinge ontwrichting belet niet dat partijen in de loop van de procedure steeds deelakkoorden kunnen sluiten (bijvoorbeeld over de verblijfsregeling van de kinderen, de onderhoudsbijdrage…). De familierechter kan deze deelakkoorden steevast opnemen in zijn vonnis.

Ook interessant
WINSTON Offerte op maat | Winston
Juridisch advies nodig?

In slechts enkele klikken krijg je persoonlijk en begrijpelijk advies.

Vanaf 25 euro al.

Stel nu jouw vraag
Zo werkt het
WINSTON FEB 2021 4 B1 A3025 | Winston
Op zoek naar een advocaat?
Krijg vrijblijvend onze offerte.

Wij stippelen een stappenplan op maat uit, telkens met een vaste prijs per stap.

Zo heb jij de volledige controle.

Vraag nu jouw offerte
Zo werkt het
E-mail gekopieerd naar klembord