House 1407562 1920 | Winston

Problemen met woninghuur of handelshuur?
Betaalt jouw huurder niet?
Komt de verhuurder zijn verplichtingen niet na?
Wil je het huurcontract opzeggen?
Winston helpt jou!
Advocaten gespecialiseerd in huurrecht

Ontdek hier hoeveel onze juridische bijstand je zou kosten?

Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte op maat
Op voorhand afgesproken prijzen per stap,
Geen uurtje-factuurtje,
Geen verrassingen of extra kosten.
Ja, ik wil een offerte
Advies gsm4 grijs | Winston
Zo werkt het

Krijg een offerte op maat of vraag onze kosteloze bijstand in enkele klikken.

 1. Omschrijf bondig jouw situatie
 2. Onze advocaten analyseren dit grondig en stellen een plan van aanpak op
 3. We sturen jou onmiddellijk onze offerte met vaste prijzen of de nodige informatie voor jouw pro-Deoaanvraag
 4. Na goedkeuring van de offerte of je pro-Deo aanvraag gaan we van start
Wat zeggen anderen over ons?
WINSTON offerte op maat Stap2 | Winston
Winston wie?

Wij geloven dat advocatuur anders kan. Toegankelijker, efficiënter én vooral goedkoper. Het maakt niet uit of je een groot of klein probleem hebt, we staan voor je klaar. En waarom een advocaat nog per uur betalen zonder te weten waar je uitkomt? Deze onzekerheid zorgt voor stress en onaangename verrassingen. Dit wilt niemand toch? Niet bij Winston. Op basis van onze tools, slagen wij erin om juridische bijstand aan vaste prijzen te verlenen en dit zonder in te boeten op kwaliteit, integendeel!

 • Ervaren advocaten
 • Actief in gans Vlaanderen
 • Toegankelijk en bereikbaar
 • Wij helpen iedereen
Mathieu | Winston
Ontmoet een aantal van onze advocaten
Mathieu Fiers

Één op drie Belgen huurt een woning. Het is dan ook één van de meest voorkomende oorzaken van juridische problemen, maar tegelijkertijd ook gebied waar een advocaat echt bijstand kan geven. Met kennis en ervaring help ik jou bij al jouw huurproblemen.

Ontmoet het team
Winston WEB 1534 | Winston
Armin Wintein

Armin is een ervaren advocaat met expertise in alle aspecten van huurzaken. Hij staat klaar om de klanten van Winston op professionele wijze bij te staan en juridische ondersteuning te bieden, of het nu gaat om huurgeschillen, contracten of juridisch advies. Met zijn diepgaande kennis en toewijding aan het vak, kunnen klanten van Winston vertrouwen op Armin voor juridische vertegenwoordiging in huurkwesties.

Ontmoet het team
Wij helpen jou graag
Welke regelgeving is in Vlaanderen van toepassing op woninghuur?
Het Vlaams Woninghuurdecreet is van toepassing op alle huurcontracten voor een woning waar de huurder met toestemming van de verhuurder zijn hoofdverblijfplaats heeft.
Welke vormen van woninghuur bestaan er?
Wanneer je een woning huurt of verhuurt zal dit in de meeste gevallen een contract voor een periode van negen jaar zijn. Hierop zijn wel een aantal uitzonderingen mogelijk.
De basics van de plaatsbeschrijving
Een plaatsbeschrijving is een gedetailleerde beschrijving van de staat van een woning op het moment dat de huurovereenkomst begint. Kom hier meer nog veel meer te weten!
Het hoe en waarom van de huurwaarborg
De meeste huurcontracten vereisen dat de huurder een huurwaarborg stelt. Dit dient als een financiële garantie voor de verhuurder bij schade of huurachterstal.
Iets kapot? Wie moet wat herstellen!
In de meeste gevallen is de verhuurder verantwoordelijk voor het uitvoeren van herstellingen in/aan de huurwoning. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarin de huurder verantwoordelijk kan worden gesteld voor herstellingen.
Huren met vrienden? Ken de spelregels!
Samenhuizers die samen een woning willen huren, kunnen nu kiezen uit twee formules: medehuur of onderhuur. Lees in dit artikel wat dit precies inhoudt.
Indexeren, kan dat zomaar?
De huurprijs van een woning is vaak onderhevig aan aanpassingen. Maar mag de verhuurder zomaar indexeren en herzien? In dit artikel leggen we uit wat de regels zijn.
Wat te doen bij overlijden in een huurwoning?
Wat gebeurt er al de huurder overlijdt. Blijft de huur bestaan en moeten de erfgenamen verder huur betalen? Of eindigt de huur automatisch? Kom het snel te weten.
Wanneer en hoe zeg ik een woninghuurovereenkomst op?
Als verhuurder en huurder heb je verschillende opties om de huurovereenkomst op te zeggen. Maar wanneer kan dit en hoe moet dit precies? En moet je altijd een schadevergoeding betalen?
Welke info mag een verhuurder opvragen
Als verhuurder is het belangrijk om de juiste huurders te kiezen die aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Maar welke gegevens mag de verhuurder precies opvragen?
Benieuwd naar onze offerte

In ons stappenplan tonen we wat je te wachten staat en hoeveel dit gaat kosten. Scherpe, vaste prijzen. Bij Winston weet je altijd waar je aan toe bent. Je betaalt per stap. Zelfs als er onverwachts meer werk bij komt kijken.

Blad1 | Winston
Blad2 | Winston
O Ff3 | Winston
Off4 | Winston
Off5 | Winston
Off6 | Winston
Blad10 | Winston
Blad11 | Winston
Blad12 | Winston
 • Vrijblijvend en gratis
 • Vast prijzen per stap, geen verrassingen
 • Gespreide betalingen
 • Binnen de 48u in je mailbox
Wist je trouwens dat een advocaat in Vlaanderen gemiddeld 151 euro (incl. BTW) per uur aanrekent, en daar bovenop nog eens kantoorkosten komen? (bron: Kluwer Benchmark-Onderzoek Advocatuur 2020). Winston belooft voordeliger te zijn en dat nog eens tegen een vooraf bepaalde vaste prijs. Geen verrassingen. Geen extra kosten.
Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte op maat

Vaste prijzen. Geen uurtje-factuurtje

Geen verrassingen of extra kosten

Binnen de 48u in jouw mailbox

Ja, ik wil een offerte
Zo werkt het
Start onmiddellijk jouw pro-Deo dossier bij ons op

Snel, laagdrempelig, en discreet.

In enkele klikken snellen wij jou te hulp.

Je hoeft er zelfs je zetel niet meer voor uit.

Ja, ik wil een pro-Deo-dossier opstarten
Check hier of je recht hebt op pro-Deo
Veelgestelde vragen
Zijn de Winston-advocaten in gans België actief?

Ja hoor. Hoewel ons eerste kantoor in Brugge gevestigd is, zijn wij actief over gans Vlaanderen. Woon je Antwerpen of Brussel, klop maar op onze deur. Wij helpen jou graag en pleiten voor elke rechtbank in Vlaanderen en Brussel. In de mate van het mogelijk, en enkel wanneer jij dit wenst, proberen wij elkaar zoveel mogelijk online te ontmoeten (via teams, skype, of zoom). Mocht het toch nodig zijn, kunnen wij elkaar ook fysiek ontmoeten. Wij komen graag tot bij jou of ontvangen jou bij ons op kantoor.

Zijn de prijzen in de offerte echt vast?

Ja hoor! Op basis van onze ervaring en data kunnen wij voor jou vaste prijzen voorstellen per stap. Mocht er toch meer werk inkruipen, dan dragen wij het risico. In 99% van de gevallen komt hier geen enkele kost bij, met uitzondering van absoluut onvoorzienbare en onvermijdbare omstandigheden. Mocht het toch gebeuren, dan spreken wij samen af hoe wij hiermee verder gaan. Wij doen niets zonder jouw toestemming, dus geen verrassingen achteraf.

Wat als ik niet tevreden ben over mijn advocaat?

Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Vertrouwen is essentieel voor onze dienstverlening. Indien jij niet tevreden zou zijn over de diensten van onze Winston-advocaat, kan je ons contacteren op email hidden; JavaScript is required. Wij kijken dan hoe wij jou verder kunnen helpen. Indien wij geen oplossing meer zouden kunnen bieden, kan je onze samenwerking ook stopzetten.

Wat dekken de overheadkosten in de blueprint?

Onze overheadkosten dekken de coördinatie van jouw dossier en zogenaamde "out-of-pocket expenses". Dit gaat van onze overlegmomenten met het team waarbij wij jouw probleem bespreken, tot onze verplaatsingsvergoeding om jouw dossier te pleiten voor de rechtbank. Wij rekenen dit niet afzonderlijk.

Moet ik de overige stappen ook betalen als wij de samenwerking stop zetten?

Neen hoor! Je betaalt enkel voor de uitgevoerde stappen en de gemaakte kosten van de stap in uitvoering. Maar wees gerust. Er zijn geen kleine lettertjes op grond waarvan wij een schadevergoeding zouden kunnen vorderen.

Kan ik op elk moment onze samenwerking stopzetten?

Ja hoor! Dit kan na elke stap en voor gelijk welke reden. Misschien slagen we erin om een zaak minnelijk te regelen? Het spreekt voor zich dat de overige stappen overbodig zijn geworden. Je stopt wanneer je maar wilt en waarom je maar wilt.

Contacteer ons.

Zo, dat was even scrollen. Heb je nog vragen over hoe Winston werkt? Hoe wij jou kunnen helpen met juridisch advies en bijstand? We zijn heel makkelijk bereikbaar via chat, e-mail of telefoon.

Chat met ons 
E-mail gekopieerd naar klembord